Finska chokladpinnar
Publicerat 05/02/2025
Ca 60 kakor
5 bittermandlar
200 g kylskåpskallt smör
½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 uppvispat ägg
½ dl hackad sötmandel
2 msk pärlsocker
Gör så här:
Riv bittermandlarna fint
Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med socker , mjöl, bittermandlar och kakao till en deg,
för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp täckt med plastfolie i minst 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Dela degen i fyra delar och rulla fingertjocka längder, ca 60 cm långa. Pensla längderna med ägg och strö
Över mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg över på en plåt, smord eller
Bakplåtspapper.
Grädda kakorna i 9-10 minuter.
Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på galler för att kallna helt.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer