Fruktflan
Publicerat 20/09/2024
Fruktflan
Ingredienser
¾ dl sötmandel |
2 malda bittermandlar |
3 ¼ dl vetemjöl |
¾ dl strösocker |
150 g margarin eller smör |
1 ägg |
Kräm
2 ägggulor |
2 msk strösocker |
3 dl vispgrädde |
Garnering 4 Kiwifrukter Citronrasp av tvättad citron
Gör så här: Blanda mandel, mjö och socker. Finfördela magarinet i blandingen och tillsätt ägget. Arbeta ihop degen och lägg den att vila kallt minst 1 timme.
Tryck ut degen, den behöver inte kavlas, i en somord pajform med löstagbar botten ca 28 cm i diameter. Nagga degen och grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Vispa ägggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda ner äggsmeten. Lägg mördegsskalet på serveringsfat och fyll skalet med krämen.
Skala och skär kiwifrukterna i skivor. Lägg frukterna ovanpå krämen, strö rivet citronskal över.
Ställ flanet kallt till serveringen.
Det går att variera med hallon och ”skinnande” apelsinklyftor eller annans, färsk eller konserverad.
Tårtan kan vila i kylskåp innan servering
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer