Fryst citrontårta med kokos

Tårtan kan göras upp till en vecka innan och är både söt syrlig och saftig.

Det är en glutenfri kokosbotten och en krämig citronfyllning på kondenserad mjölk.

Ingredienser 10-12 bitar

Kokosbotten

50 g smör

1 dl rörsocker

200 g riven kokos

2 stora ägg

Smör till formen

Fyllning

5 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 burk sötad kondenserad mjölk( á 400 g)

1 msk finrivet citronskal

1/2 dl färskpressad citronjuice ev gul hushållsfärg.

Choklad ägg till garnering

Fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här:

Kokosbotten Sätt på ugnen på 175 grader C.

Smält smöret och ta kastrullen från plattan.

Rör ner socker kokos.

Rör ner ägg.

Häll i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).

Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt och ställ i frysen.

Fyllning: Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk.

Vänd ner grädde, citronskal och juice.

Tillsätt ev lite gul hushållsfärg.

Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar.

Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering.

Garnera med små chokladägg.

Passar till alla fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Publicerat 06/03/2023

Tårtan kan göras upp till en vecka innan och är både söt syrlig och saftig.

Det är en glutenfri kokosbotten och en krämig citronfyllning på kondenserad mjölk.

Ingredienser 10-12 bitar

Kokosbotten

50 g smör

1 dl rörsocker

200 g riven kokos

2 stora ägg

Smör till formen

Fyllning

5 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 burk sötad kondenserad mjölk( á 400 g)

1 msk finrivet citronskal

1/2 dl färskpressad citronjuice ev gul hushållsfärg.

Choklad ägg till garnering

Fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här:

Kokosbotten Sätt på ugnen på 175 grader C.

Smält smöret och ta kastrullen från plattan.

Rör ner socker kokos.

Rör ner ägg.

Häll i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).

Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt och ställ i frysen.

Fyllning: Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk.

Vänd ner grädde, citronskal och juice.

Tillsätt ev lite gul hushållsfärg.

Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar.

Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering.

Garnera med små chokladägg.

Passar till alla fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer