Fryst citrontårta med kokos
Publicerat 06/03/2023
Tårtan kan göras upp till en vecka innan och är både söt syrlig och saftig.
Det är en glutenfri kokosbotten och en krämig citronfyllning på kondenserad mjölk.
Ingredienser 10-12 bitar
Kokosbotten
50 g smör
1 dl rörsocker
200 g riven kokos
2 stora ägg
Smör till formen
Fyllning
5 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk( á 400 g)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice ev gul hushållsfärg.
Choklad ägg till garnering
Fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här:
Kokosbotten Sätt på ugnen på 175 grader C.
Smält smöret och ta kastrullen från plattan.
Rör ner socker kokos.
Rör ner ägg.
Häll i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt och ställ i frysen.
Fyllning: Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk.
Vänd ner grädde, citronskal och juice.
Tillsätt ev lite gul hushållsfärg.
Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar.
Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering.
Garnera med små chokladägg.
Passar till alla fri från gluten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer