Grönkålspaj med ädelost
Publicerat 20/12/2024
Ingredienser (10)
1 gul lök, finhackad |
1 msk smör |
100 g grönkål, strimlad |
150 g ädelost |
1 dl valnötter, hackade |
1 dl crème fraiche |
1/2 tsk salt |
1/2 tsk grovmalen svartpeppar |
530 g kyld smördeg (2 frp) |
1 ägg, till pensling |
Grönkålspaj med ädelost
Grönkålspaj formad som en julgran med ädelost och valnötter.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur: 200º
6 bufféportioner
Gör så här
- Stek löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönkålen och stek tills den mjuknat.
2.Sätt ugnen på 200°. Bryt osten i bitar. Blanda ost, valnötter, crème fraiche, salt och peppar med grönkålen.
3.Skär smördegsarken till formen av två granar. Fördela fyllningen på den ena smördegsgranen och lägg den andra ovanpå.
4. Skär remsor längs med sidorna av granen som grenar, och tvinna dem. Vispa lätt upp ägget och pensla pajen.
5. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
Blir trevligt att både dekorera med och att bjuda på !
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer