Grov lingonlimpa

3 bröd

Ingredienser

4 dl ljummet vatten
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1 dl russin
2 dl lingonslylt
3 tsk malen kummin
3 tsk salt
2 paket torrjäst
2 liter vetemjöl
5 dl kokande vatten

Blanda vatten vete och rågkross, linfrö, vetekli, russin, linonsylt, kummin och salt.

Låt stå över natten.

Blanda torrjäst och vetemjöl med de andra ingredienserna och häll på vattnet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta  degen smidig och forma den till 3 limpor och lägg dem i smorda brödformar (1½ liter).

Låt limporna jäsa i ca 20 minuter i 50 grader i värmeugnen.

Grädda i ca 40 minuter. Låt bröden kallna på galler under duk.

Publicerat 04/12/2024

3 bröd

Ingredienser

4 dl ljummet vatten
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1 dl russin
2 dl lingonslylt
3 tsk malen kummin
3 tsk salt
2 paket torrjäst
2 liter vetemjöl
5 dl kokande vatten

Blanda vatten vete och rågkross, linfrö, vetekli, russin, linonsylt, kummin och salt.

Låt stå över natten.

Blanda torrjäst och vetemjöl med de andra ingredienserna och häll på vattnet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta  degen smidig och forma den till 3 limpor och lägg dem i smorda brödformar (1½ liter).

Låt limporna jäsa i ca 20 minuter i 50 grader i värmeugnen.

Grädda i ca 40 minuter. Låt bröden kallna på galler under duk.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer