Hallontårta med mandelkräm.

Hallontårta med mandelkräm 2 tårtor eller 1 stor.

Pajbotten:
200 g margarin eller smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
2 msk vispgrädde
Fyllning:
250 g mandelmassa
1 ¾  dl vaniljkräm, gärna gjord på pulver
Granering:
1/2- ¾ l färska eller frysta hallon (halvtinade)
2-3 dl  vispad grädde
 

Hacka ihop margarin och vetemjöl,  till en grynig  massa.

Tillsätt 2 msk vatten och grädde och blanda varsamt till en deg.

Låt den vila svalt en stund.

Kavla degen till en rektangel.

Vik den i tre delar och kavla på nytt ut den till en rektangel.

Vik ihop degen i trer delar igen.

Strö lite mjöl över den och vira om med  klarplast.

Lägg degen i kylskåp att vila minst 6 timmar.

Kavla ut degen till två rundlar, ca 25 cm i diameter, eller fyrkant, ca 30x30 cm.

Kavla  gärna  degen  direkt på bakpapper, dra sedan över det på plåt.

Nagga bottnarna med en gaffel.

Låt dem vila 1-2  timmar före gräddningen , så behåller  de sin form.

Grädda sedan bottnarna i 200 grader ca 15 minuter.

Bottnarna ska bli svagt guldbruna . Låt dem svalna på papperet på bakgaller.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka och bred ut den över bottnarna.

Spritsa grärdde runt kanterna.

Stick ner hallonen i mandelmassefyllningen.

Bjud tårtan nygjord och riktigt kall.Bottnar och kräm kan göras i god tid även om tårtan inte ska läggas ihop förrän strax före serveringen.

Publicerat 02/10/2024

Hallontårta med mandelkräm 2 tårtor eller 1 stor.

Pajbotten:
200 g margarin eller smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
2 msk vispgrädde
Fyllning:
250 g mandelmassa
1 ¾  dl vaniljkräm, gärna gjord på pulver
Granering:
1/2- ¾ l färska eller frysta hallon (halvtinade)
2-3 dl  vispad grädde
 

Hacka ihop margarin och vetemjöl,  till en grynig  massa.

Tillsätt 2 msk vatten och grädde och blanda varsamt till en deg.

Låt den vila svalt en stund.

Kavla degen till en rektangel.

Vik den i tre delar och kavla på nytt ut den till en rektangel.

Vik ihop degen i trer delar igen.

Strö lite mjöl över den och vira om med  klarplast.

Lägg degen i kylskåp att vila minst 6 timmar.

Kavla ut degen till två rundlar, ca 25 cm i diameter, eller fyrkant, ca 30×30 cm.

Kavla  gärna  degen  direkt på bakpapper, dra sedan över det på plåt.

Nagga bottnarna med en gaffel.

Låt dem vila 1-2  timmar före gräddningen , så behåller  de sin form.

Grädda sedan bottnarna i 200 grader ca 15 minuter.

Bottnarna ska bli svagt guldbruna . Låt dem svalna på papperet på bakgaller.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka och bred ut den över bottnarna.

Spritsa grärdde runt kanterna.

Stick ner hallonen i mandelmassefyllningen.

Bjud tårtan nygjord och riktigt kall.Bottnar och kräm kan göras i god tid även om tårtan inte ska läggas ihop förrän strax före serveringen.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer