Honungsmajsbröd
Publicerat 24/04/2025
2½ dl majsmjöl eller 2 dl majsmjöl och ½ dl kli |
2½ dl grahamsmjöl |
½ tesked havsalt |
1 tesked bakpulver |
1 tesked bikarbonat |
½ dl honung |
1 vispat ägg |
5 dl kärnmjölk |
1 tesked smör |
5 dl majs färsk eller frusen (valfritt). |
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna.
Rör i de flytande. Rör i majsen. Rör inte för mycket.
En majsmjölsdeg är grynig. Häll smeten i en välsmord form 2 ggr 2 dm.
Låt stå i ugnen i en halvtimme (utan majs) tills en tandpetare som man sticker ner
I mitten inte visar spår av smeten. Låt svalna något och skär i halvdecimeter långa bitar.
Not: Smeten kan göras klar flera timmar i förväg och stå i täckt form i kylskåp till en halvtimme
innan den sätts i ugnen.
Honungsmajsbrödet blir väldigt gott till vårens soppor och sallader.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer