Jitterbugg med choklad
Publicerat 12/02/2025
Ca 20 st
2 dl vetemjöl |
2 msk kakao |
1 tsk kardemummakärnor |
2 msk strösocker |
100 g smör |
1 äggula |
1 dl strösocker |
Ugn:175 grader
Gör så här:
1 Hacka ihop mjöl, kakao, nystött kardemumma, socker och smör, gärna i en matberedare.
Tillsätt ägggulan och arbeta ihop till en deg.
2.Lägg degen på plastfolie och tryck ut till en tjock fyrkant. Täck med plastfolie och låt vila i kylen, ca 30 minuter. Kavla ut degen
Till en platta som är ca 30×15 cm.
3. Maräng: Vispa äggvitan till ett skum. Tillsätt sockret och fortsaätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen, men lämna
Ett par centimeter längs ena långsidan, som en rulltårta, med hjälp av plastfolien. Låt rullen ligga i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 minuter.
4. Ta ut rullen och skär i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Vår bild är med det klassiska Jitterbugg men det kan varieras med både choklad, citron, mynta, och julkryddor.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer