Jordgubbstårta med lime, kokos och mandelmassa.

Ingredienser
14 bitar
Tårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mandelmassa
75 g smör
1½ dl gräddfil eller tjock grekisk yoghurt 10 %
2 limefrukter
Fyllning och topping
5 dl vispgrädde
300 g jordgubbar
¾ dl florsocker
200 g jordgubbar, noppade och skivade till fyllning
Garnering
½ dl kokosflingor
hackade mandlar
färska jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175° varmluft.

2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

3. Smält smöret i en liten kastrull. Rör i gräddfilen. Riv limeskalet fint och tillsätt denna blandning i äggsmeten. Blanda väl. Riv mandelmassan fint och rör ner, blanda väl.

4. Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, diametern 24 cm. Smöra kanterna på formen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lägg över bakpapper på slutet om den ser mörk ut. Känn med sticka så färdiggräddad. Tag ut och låt kakan svalna helt i formen.

6. Dela kakan i två bottnar. Använd en lång taggad brödkniv.

7. Fyllning: Vispa grädden. Ansa och mosa jordgubbarna och vispa ihop med grädden. Det blir lite löst när jordgubbarna kommer i, men vispa så ska det tjockna till igen. Smaka av med florsocker.

8. Lägg första bottnen på ett tårtfat. Lägg på jordgubbsgrädde och skivade jordgubbar.

9. Lägg på den andra bottnen, lägg på jordgubbsgrädde och täck sen tårtan runtom med jordgubbsgrädden med.

10. Förvara den övertäckt och kallt till strax före servering.

11. Garnera med färska jordgubbar, hackade mandlar och kokosflingor.

Alla ugnar fungerar olika. Höj inte värmen fast du inte har varmluft, utan låt kakan gå längre i ugnen. Tills den är klar helt enkelt.

Publicerat 12/06/2024

Ingredienser
14 bitar
Tårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mandelmassa
75 g smör
1½ dl gräddfil eller tjock grekisk yoghurt 10 %
2 limefrukter
Fyllning och topping
5 dl vispgrädde
300 g jordgubbar
¾ dl florsocker
200 g jordgubbar, noppade och skivade till fyllning
Garnering
½ dl kokosflingor
hackade mandlar
färska jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175° varmluft.

2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

3. Smält smöret i en liten kastrull. Rör i gräddfilen. Riv limeskalet fint och tillsätt denna blandning i äggsmeten. Blanda väl. Riv mandelmassan fint och rör ner, blanda väl.

4. Knäpp fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, diametern 24 cm. Smöra kanterna på formen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lägg över bakpapper på slutet om den ser mörk ut. Känn med sticka så färdiggräddad. Tag ut och låt kakan svalna helt i formen.

6. Dela kakan i två bottnar. Använd en lång taggad brödkniv.

7. Fyllning: Vispa grädden. Ansa och mosa jordgubbarna och vispa ihop med grädden. Det blir lite löst när jordgubbarna kommer i, men vispa så ska det tjockna till igen. Smaka av med florsocker.

8. Lägg första bottnen på ett tårtfat. Lägg på jordgubbsgrädde och skivade jordgubbar.

9. Lägg på den andra bottnen, lägg på jordgubbsgrädde och täck sen tårtan runtom med jordgubbsgrädden med.

10. Förvara den övertäckt och kallt till strax före servering.

11. Garnera med färska jordgubbar, hackade mandlar och kokosflingor.

Alla ugnar fungerar olika. Höj inte värmen fast du inte har varmluft, utan låt kakan gå längre i ugnen. Tills den är klar helt enkelt.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer