Julmarmelad med kanel och nejlika

Ingredienser

Till 1 stort glas / liten glasburk  i samma storlek.

150 g hallon
200 g jordgubbar
1 vaniljstång
1 tsk stött kanel
1 tsk stött kardemumma
0,5 tsk stötta nejlikor
2 st stjärnanis
250 g socker gärna syltsocker

Gör så här:

  1. Lägg bären i en gryta och koka upp tills det blir lite vätska
  2. Skrapa ur vaniljestängerna  blanda det med lite av sockert,
  3. Tillsätt vaniljesocker, socker , kanel, kardemumma nejlikor och
  4. stjärn anis till bären.
  • Låt det koka upp sjuda i  10-15 minuter.
  • Tag av grytan och plocka upp stjärn anisen ur marmeladen
  • Häll över till glasburk och låt svalna.

Man kan för att få ännu mer smak lägga i vanlilstänger hela i grytan

och öka på med 3 stjärnanis för att få fram mer smak.

Passar utmärkt till danska äppleskivor och till mandelmusslor.

Publicerat 18/12/2024

Ingredienser

Till 1 stort glas / liten glasburk  i samma storlek.

150 g hallon
200 g jordgubbar
1 vaniljstång
1 tsk stött kanel
1 tsk stött kardemumma
0,5 tsk stötta nejlikor
2 st stjärnanis
250 g socker gärna syltsocker

Gör så här:

  1. Lägg bären i en gryta och koka upp tills det blir lite vätska
  2. Skrapa ur vaniljestängerna  blanda det med lite av sockert,
  3. Tillsätt vaniljesocker, socker , kanel, kardemumma nejlikor och
  4. stjärn anis till bären.
  • Låt det koka upp sjuda i  10-15 minuter.
  • Tag av grytan och plocka upp stjärn anisen ur marmeladen
  • Häll över till glasburk och låt svalna.

Man kan för att få ännu mer smak lägga i vanlilstänger hela i grytan

och öka på med 3 stjärnanis för att få fram mer smak.

Passar utmärkt till danska äppleskivor och till mandelmusslor.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer