Julsallad.
Publicerat 20/12/2023
Gör så här:
Julsallad. |
Ingredienser 4 port |
Grönkål eller svartkål 200 g Ädel gräddost 140 g Dadlar 4 Färska fikon 2 Päron 1 Frysta lingon ½ dl Oxalis 1 kruka |
Dressing: Skånsk senap 1 tsk Dijonsenap 1 tsk Citron, pressad saft ½ Olivolja 3 msk Flytande honung 1 msk Salt och svartpeppar.Kanderade valnötter: |
Kanderade valnötter: Strösocker ¾ dl Vatten 1 msk Valnötter 1 dl |
Kanderade valnötter:
Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret är karamelliserat och blivit gyllene i färgen. Ta av från spisen och tillsätt valnötterna.
Rör om försiktigt och stjälp sedan upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna innan du hackar nötterna i grova bitar.
Julig kran:
Rör ihop dressingen i en skål.
Dra bort grönkålen från den grova stammen. Vänd ner kålen i dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Smula osten. Kärna ur dadlarna. Skär fikonen i klyftor. Skiva päronet.
Lägg grönkålen som en krans på ett stort fat. Lägg på smulad ost och dekorera med kanderade valnötter, dadlar, fikon, päron, lingon och oxalis.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer