Kladdkaka med maräng-sviss topping.
Publicerat 06/03/2024
Ingredienser
12 bitar
Smör | 100 g |
Ägg | 2 |
Strösocker | 3 dl |
Vaniljsocker | 1 tsk |
Vetemjöl | 1 ½ dl |
Kakao | 4 msk |
Salt | 1 krm |
Topping | |
Vispgrädde | 2 dl |
Vaniljglass | 2 dl |
Små maränger | 15 st |
Banan | 1 st |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
- Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.
Klart!
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer