Knäckig äppelpaj
Publicerat 04/09/2024
Ca 8 portioner
5 äpplen |
1 tsk kanel |
150 gram smör |
2 dl strösocker |
½ dl sirap |
½ dl grädde |
2 ½ dl havregryn |
1 ½ dl vetemjöl |
1 krm salt |
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
3.Lägg klyftorna i en pajform, ca 24 cm och pudra över kanel.
4. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 minuter.
5. rör ner havregryn, mjöl och salt. Häll smeten över äpplena.
6. Grädda pajen mitt i ugnen 40 minuter.
Servera ljumen med vaniljsås eller glass
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer