Kringlor Laugengebäck
Publicerat 13/06/2022
Beskrivning | ||
Total mängd mjöl | 10.000 g | |
Fördeg | ||
Vetemjöl T550 | 2.000 g | Knådning: Spiralknådare, 4 min etapp 1, 6 min etapp 2 |
Jäst | 10 g | |
Vatten | 1.200 g | Degtemperatur 26 C |
Totalt | 3.210 g | Degvila 30 minuter. |
Efter ha vilat degen i rumstemperatur, låt vetefördegen mogna i 12-20 timmar i kylskåp (ca 4 C).
Huvudsaklig deg | Beskrivning | |
Vetemjöl T. 550 | 8.000 g | Knådning: Spiralknådare, 4 min steg 1, 4 min steg 2 |
Vetepudding (kyld) | 3.210 g | |
Bakmedel för brödrullar | 100 g | Tempratur för degen: 22 C |
Smör eller margarin | 800 g | Degvila: 5 min |
Joderat salt | 180 g | |
Jäst | 500 g | |
Vatten | 3.700 g | Använd isvatten eller fling is |
Totalt | 16.490 g |
Beskrivning | ||
Fyllning av deg | 2.400 g | Dela degen och rulla ut dem till degstänger och gör kringlor, flätor eller knutar eller pinnar. |
Skär sedan i kringlor/knutar pinnar,
Låt kringlorna /knutarna / pinnarna jäsa i jäsningsrummet och stelna väl vid 70 % jäsning. (eventuellt i kylskåp)
Jäsning: När degbitarna har blivit något kallare och fastare doppas de i natriumhydroxudlösning och lägg dem sedan på bakplåtar med bakplåtspapper.
Därefter görs kringlor/knutar/pinnar.
Skär sedan kringlor /knutar/pinnar och strö över kringelsalt.
Efter utlakningen kan bakelserna beströs med frön, t.ex. BÄKO sesamfrön.
Baka: Ungstemperatur 220 C med öppet drag., baktid cac 13-15 minuter.
Tips: lågbakeleser förädlade med pålägg, sallader och andra färska specialiteter erbjuder ett brett utbud av möjligheter för er verkrsamhet.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer