Lakritsmandlar/Lakritsfudge

Lakritsmandlar.

Portioner: 4

Ingredienser

200 g sötmandel
1 msk lakritspulver
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör om väl och låt koka upp.

  1. Låt det hela koka tills dess att allt vatten är borta.
  2. Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen. 20 minuter på 150 grader.
  3. Ta ut och låt svalna. Sen är det bara att äta, eller dekorera på kakor och deserter.

Lakritsfudge är ju helt galet gott. Den kombinerar den goda lakritssmaken med en hint av salt, vilket gifter sig perfekt med chokladen. Här är ett enkelt recept för att göra denna läckra lakritsfudge:

Ingredienser:

50 g smör
2,50 deciliter grädde
2,50 msk lakritspulver
1 msk kakao
3 krm salt
3 msk Sukrin Gold (sötning)

Havssalt till topping

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar.
  2. Smörj en liten form (du kan använda en plastmatlåda) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna.
  3. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen. När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills den har stelnat helt.
  4. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Dessa saltlakritsfudge fungerar även bra att frysa in

Publicerat 27/03/2024

Lakritsmandlar.

Portioner: 4

Ingredienser

200 g sötmandel
1 msk lakritspulver
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör om väl och låt koka upp.

  1. Låt det hela koka tills dess att allt vatten är borta.
  2. Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen. 20 minuter på 150 grader.
  3. Ta ut och låt svalna. Sen är det bara att äta, eller dekorera på kakor och deserter.

Lakritsfudge är ju helt galet gott. Den kombinerar den goda lakritssmaken med en hint av salt, vilket gifter sig perfekt med chokladen. Här är ett enkelt recept för att göra denna läckra lakritsfudge:

Ingredienser:

50 g smör
2,50 deciliter grädde
2,50 msk lakritspulver
1 msk kakao
3 krm salt
3 msk Sukrin Gold (sötning)

Havssalt till topping

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar.
  2. Smörj en liten form (du kan använda en plastmatlåda) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna.
  3. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen. När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills den har stelnat helt.
  4. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Dessa saltlakritsfudge fungerar även bra att frysa in

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer