Lingonfrallor med surdeg.
Publicerat 15/12/2023
Lingonfrallor med surdeg.
Ingredienser 30 frallor
2 dl fyrkornskorss+2 dl vatten
4 dl kallt vatten
150 g råg surdeg
25 g jäst
1 dl lingon
11-13 dl vetemjöl
½ dl vetekli
2 tsk salt
1-2 msk olja
Gör så här:
Koka upp fyrkorns krosset med 2 dl vatten, och koka ihop till en gröt.
Låt svalna. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet. Tillsätt resten av
ingredienserna utom oljan, och arbeta degen i 10 minuter i maskin. Smörj en bunke med oljan,
Lägg i degen. Vik degen ett par gånger så att det kommer olja runtom. Sätt plast över bunken
och låt jäsa i minst 8 timmar i kylskåpet.
Vänd upp degen på ett mjölat bord och forma 30 frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 60 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader, grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer