Månadens bröd; Danskt surdegsbröd.
Publicerat 30/06/2023
NYTT! Kvarnmästarens bröd är:
Surdegsbröd som passar den aktuella trenden. Det har ett mörkt och tätt smul tack vare det malt/landmjöl/fullkornsmjöl som tillsatts i degen. Brödets goda smak kommer från en lång kyld mognadsprocess fram till nästa dag. Brödet är lämpligt att frysa, men kräver då tillsats av 2 % jäs medel (beräknat på mjölmängden). Brödet är bakat med följande Havnemøllerne-produkter ur vårt sortiment.
108022, bagerimjöl schweiziskt N+
104452, Victory fullkornsmjöl av vete
214201, Victory lantmjöl
INGREDIENSER:
Mängd till 26 st surdegs bröd
Deg
3.000 g Gräddfil av vete
5.000 g Mjöl från bageri Swiss N+
1 500 g Victory fullkornsmjöl av vete
1.000 g Victory lantmjöl
1 000 g Havreflingor 1012
230 g Salt
200 g Malt för ljust bröd
120 g mörk brödmalt
100 g jäst
Ca 5 000 g Vatten
17 150 g Totalt
DEGTEMPERATUR: 24-26 °C
LÖPTID: 10 minuter långsam.
+4-6 minuter snabbt för bra skuren deg.
LÅGTID: Degen skall ligga 1 timme i en låda i bageriet. Väg sedan upp degen till 650 g, öppna den och
vänd i fröblandningen – kyl till nästa dag. Temperera degen i 1 timme under plast,
Tills degen börjar jäsa lite.
FRÖBLANDNING: 200 g sesamfrön, 200 g pumpafrön, 200 g solrosfrön, 200 g fina havregryn
DEGVIKT: 650 g per limpa.
ÅNGNING: Ja.
Ugnstemperatur: 250°C vid insättning.
GÄDNINGSTID: 35-40 minuter i ca 220°.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer