Månadens bröd; Danskt surdegsbröd.

NYTT! Kvarnmästarens bröd är:

Surdegsbröd som passar den aktuella trenden. Det har ett mörkt och tätt smul tack vare det malt/landmjöl/fullkornsmjöl som tillsatts i degen. Brödets goda smak kommer från en lång kyld mognadsprocess fram till nästa dag. Brödet är lämpligt att frysa, men kräver då tillsats av 2 % jäs medel (beräknat på mjölmängden). Brödet är bakat med följande Havnemøllerne-produkter ur vårt sortiment.

  108022, bagerimjöl schweiziskt N+

    104452, Victory fullkornsmjöl av vete

    214201, Victory lantmjöl

INGREDIENSER: 

Mängd till 26 st surdegs bröd

Deg

3.000 g Gräddfil av vete

5.000 g Mjöl från bageri Swiss N+

1 500 g Victory fullkornsmjöl av vete

1.000 g Victory lantmjöl

1 000 g Havreflingor 1012

230 g Salt

200 g Malt för ljust bröd

120 g mörk brödmalt

100 g jäst

Ca 5 000 g Vatten

17 150 g Totalt

DEGTEMPERATUR: 24-26 °C

LÖPTID: 10 minuter långsam.

+4-6 minuter snabbt för bra skuren deg.

LÅGTID: Degen skall ligga 1 timme i en låda i bageriet. Väg sedan upp degen till 650 g, öppna den och

vänd i fröblandningen - kyl till nästa dag. Temperera degen i 1 timme under plast,

Tills degen börjar jäsa lite.

FRÖBLANDNING: 200 g sesamfrön, 200 g pumpafrön, 200 g solrosfrön, 200 g fina havregryn

DEGVIKT: 650 g per limpa.

ÅNGNING: Ja.

Ugnstemperatur: 250°C vid insättning.

GÄDNINGSTID: 35-40 minuter i ca 220°.

Publicerat 30/06/2023

NYTT! Kvarnmästarens bröd är:

Surdegsbröd som passar den aktuella trenden. Det har ett mörkt och tätt smul tack vare det malt/landmjöl/fullkornsmjöl som tillsatts i degen. Brödets goda smak kommer från en lång kyld mognadsprocess fram till nästa dag. Brödet är lämpligt att frysa, men kräver då tillsats av 2 % jäs medel (beräknat på mjölmängden). Brödet är bakat med följande Havnemøllerne-produkter ur vårt sortiment.

  108022, bagerimjöl schweiziskt N+

    104452, Victory fullkornsmjöl av vete

    214201, Victory lantmjöl

INGREDIENSER: 

Mängd till 26 st surdegs bröd

Deg

3.000 g Gräddfil av vete

5.000 g Mjöl från bageri Swiss N+

1 500 g Victory fullkornsmjöl av vete

1.000 g Victory lantmjöl

1 000 g Havreflingor 1012

230 g Salt

200 g Malt för ljust bröd

120 g mörk brödmalt

100 g jäst

Ca 5 000 g Vatten

17 150 g Totalt

DEGTEMPERATUR: 24-26 °C

LÖPTID: 10 minuter långsam.

+4-6 minuter snabbt för bra skuren deg.

LÅGTID: Degen skall ligga 1 timme i en låda i bageriet. Väg sedan upp degen till 650 g, öppna den och

vänd i fröblandningen – kyl till nästa dag. Temperera degen i 1 timme under plast,

Tills degen börjar jäsa lite.

FRÖBLANDNING: 200 g sesamfrön, 200 g pumpafrön, 200 g solrosfrön, 200 g fina havregryn

DEGVIKT: 650 g per limpa.

ÅNGNING: Ja.

Ugnstemperatur: 250°C vid insättning.

GÄDNINGSTID: 35-40 minuter i ca 220°.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer