Mandelkaka på liguriskt vis.
Publicerat 06/12/2024
Mandelkaka på liguriskt vis
Ingridienser
1 kaka ( form 26 cm).
1 msk bakpulver |
1 dl mjölk |
5 dl vetemjöl |
100 g smör |
1 1/3 farinsocker |
5 msk honung |
200 g nymald mandel |
3 msk aprikosmarmelad |
2 msk hlverade mandlar |
Matfett till formen. |
1.Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn160 grader).
Rör ner bakpulvert i mjölken som du värmer i en kastrull. Sikta ner mjölet i en skål och gör en liten
grop i mitten av mjölhögen.
2. Sm’lt smöret och häll det över mjölet. Tillsätt socker, honung och mjölken med bakpulvret.
Rör detta till en fast deg. Tillsätt mald mandel och knåda degen ordentligt med händerna.
3. Smörj springformen. Forma degen till en rundel och lägg den i formen. Grädda kakan i ugnen i
Ca 40 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är klar. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna
en kort stund.
4.Lossa kakan ur formen och ställ den på ett brödgaller. Värm aprikosmarmelad i en kastrull så att den
Smälter och blir rinnig. Bred den på kakan och strö över halverad mandel.
Låt kakan svalna innan du serverar den.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer