Morotsbollar med havregryn och solrosfrön och apelsin. ( Vi har listat 2 olika recept).
Publicerat 10/01/2024
Ca 8-10 st Ingredienser:
1 dl havregryn (välj GF havregryn om du är känslig mot gluten) |
0,5 dl solrosfrön |
70-75 gram (ca 2 dl) riven morot |
9-10 dadlar utan kärna |
1 msk apelsinsaft (från färsk apelsin) |
1 msk kokosflingor |
0,5 msk kanel |
1 tsk kardemumma |
En nypa salt |
Gör såhär:
- Lägg havregryn, solrosfrön, apelsinsaft, kokosflingor, kanel, kardemumma, riven morot och salt i en matberedare och mixa ihop till ett smul.
- Tillsätt dadlar och mixa igen. Degen ska bli formbar. Om degen känns för torr, tillsätt lite mer apelsinsaft eller kallt vatten och mixa ihop till en formbar deg. Om degen känns för “blöt”, tillsätt lite mer havregryn och mixa.
- Rulla till bollar.
- Förvara i en burk med lock i kylskåp eller frys.
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron.
Ingredienser
ca 20 st |
2 dl finrivna morötter |
100 g hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar) |
100 g urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar) |
1 tsk malen kardemumma |
1/2 citron (rivet skal och några droppar saft) |
ca 1 dl riven kokos |
- För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
- Gör så här
- Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.
- Smaksätt med några droppar citronsaft.
- Rulla smeten till runda bollar
- Rulla bollarna i kokosen.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer