Muffins med rabarber och jordgubbar.

Ingredienser  12 st

100 g smör

1 dl mjölk

2 stora ägg

1½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 ekologisk citron, fint rivet skal

Fyllning

1½ dl fint tärnad rabarber

1½ dl tärnade jordgubbar

2 msk strösocker

Gör så här

1.Sjud rabarber, jordgubbar och socker på svag värme tills de mjuknat något. Rör försiktigt. Låt svalna.

2.Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under omrörning. Rör ner fint rivet citronskal och smörblandningen.

3.Sätt stadiga muffinsformar i en muffinsplåt. Häll i smet och toppa med fyllning.

4.Grädda i 200° i ca 15 min.

Publicerat 15/05/2024

Ingredienser  12 st

100 g smör

1 dl mjölk

2 stora ägg

1½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 ekologisk citron, fint rivet skal

Fyllning

1½ dl fint tärnad rabarber

1½ dl tärnade jordgubbar

2 msk strösocker

Gör så här

1.Sjud rabarber, jordgubbar och socker på svag värme tills de mjuknat något. Rör försiktigt. Låt svalna.

2.Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under omrörning. Rör ner fint rivet citronskal och smörblandningen.

3.Sätt stadiga muffinsformar i en muffinsplåt. Häll i smet och toppa med fyllning.

4.Grädda i 200° i ca 15 min.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer