Napoleonhattar ca 50 st.
Publicerat 10/11/2023
Ugnstemperatur 175 grader, varmluft 175 grader.
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
150 g margarin eller smör
1 ägg
Mandelmassa
1½ dl (100g) sötmandel
1½ dl socker
1 äggvita
2 droppar grön karamellfärg
Garnering:
2 msk florsocker
(vatten)
Hacka samman mjöl, socker, matfett och ägg. Arbeta ihop degen. Låt den vila
Svalt en stund.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med socker och äggvita till en smidig massa. Färga den ev. svagt grön.
Kavla ut degen, gärna mellan plastfilm, och ta ut kakor med ett runt mått, ca 6 cm i diameter. Lägg en kula av mandelmassan mitt på varje kaka. Vik upp degen från tre sidor runt fyllningen. Tryck till så att den håller ihop. Lägg kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Sikta florsocker över de kalla kakorna eller glasera dem med lite florsocker utrört i några droppar vatten.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer