Neapolitansk Tårta.
Publicerat 30/08/2023
Recept.
Ingredienser: |
3 ½ dl vetemjöl |
½ dl florsocker |
½ rivet skal från en halv citron |
150 g smör |
1 äggula |
1 msk vatten |
Fyllning |
1 dl socker |
3 ägg |
500 g Kesella gourmet |
1 dl hackad mandel |
½ hackade syltade apelsin skal |
Rivet skal av ½ halv citron |
Rivet sal av 1 apelsin |
Gör så här: |
1. Hacka samman mjöl, socker citronskal och smör i en beredare eller direkt på bakbordet. |
2. Tillsätt gula och vatten och arbeta Ihop degen. Låt den vila kallt i 30 minuter. |
3. Vispa socker och ägg pösigt rör ner övriga ingredienser. |
4. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant spara 1/5 av degen till garneringsremsor. |
5. Fyll formen med kvarg blandningen, kavla ut degen som är kvar och sporra ut remsor att lägga i ett rutmönster över fyllningen. |
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. |
7. Sikta över kakan med florsocker. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer