NEW YORK CHEESE CAKE
Publicerat 13/03/2024
Ingredienser
10 bitar
125 g smör
250 g digestivekex
2 msk strösocker
Fyllning
700 g färskost
2 dl strösocker
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 msk vetemjöl
3 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt svalna. Mixa eller krossa kexen fint och blanda med smöret och sockret. Tryck ut i botten och ca 4 cm upp på kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter (för 10 bitar).
Fyllning: Vispa färskost och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt crème fraiche, citronskal och -juice, salt och vetemjöl och vispa ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter, den ska fortfarande vara lite dallrig.
Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer