Ösötad kryddlimpa
Publicerat 20/12/2024
Ingredienser |
25 g jäst |
3 ½ dl ljummet vatten |
2 msk matolja |
1½ tsk salt |
Ev 1 tsk, tsk malet pomeransskal |
Ev 1 tsk stött anis eller fänkål |
6 ½ dl rågsikt (400g) |
1 ½ dl vetemjöl (100g) |
Pensling : Uppvispat ägg
Smula jästen och rör ut den med en del av det ljumma vattnet. Tillsätt reseten av vattnet,
Oljan salt och ev kryddor samt sista rågsikten, lite i sänder. Älta degen väl på bakbord,
Arbeta in vetemjöl tills degen är smidig och släpper bakbordet. Täck med fuktig bakduk och
Låt dengen jäsa 45 min eller tills den fått dubbel storlek.
Slå ut degen på bakbordet. Knåda den väl, forma till ett bröd och lägg den i välsmord form att
Efterjäsa ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med ägg innan det gräaddas i 200 grader (på nedersta falsen).
Sammanlagd tid 40-50 min. Tag brödet ur formen och det direkt på förvärmd plåt de sista 10 minuterna.
Låt brödet svalna på bakgaller under bakduk.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer