Parmesanpumpa
Publicerat 16/10/2024
Parmesanpumpa 6 portioner
2 msk virgine olivolja |
1 finhackad lök |
1 finhackad vitlöksklyfta |
4 dl passerade tomater (passata) |
10 färska strimlade basilikablad |
2 msk hackad färs slätbladig persilja |
1 tsk socker |
Salt och peppar |
2 lätt vispade ägg |
55 g vitt skorpmjöl |
1,6 kg inlagd gurka skalad, urkärnad och skivad |
55 g smör samt extra att smörja med |
55 g nyriven parmesan |
1.Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs
på låg värme i 5 minuter, tills löken mjuknat. Rör ner passata, basilika,
persilja och socker och salta och peppra efter smak. Sjud i 10-15 minuter,
tills såsen tjocknat.
2. Häll under tiden de vispade äggen i en låg form och bred ut brödsmulorna
så att de täcks och skaka av allt överflöd.
3 smörj en stor, ungsäker form med smör. Smält smöret i en stor, tjockbottnad
stekpanna. Lägg i pumpaskivorna i omgångar och stek tills de är bruna runt om.
Lägg över skivorna till formen. Häll såsen över och strö på parmesanost.
4. Grädda i 180 grader varm ugn i 30 minuter, tills osten bubblar och är gyllene.
Servera omedelbart.
Pumpa är en populär grönsak i de italienska regionerna.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer