Parmesanpumpa

Parmesanpumpa 6 portioner

2 msk virgine olivolja
1 finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
4 dl passerade tomater (passata)
10 färska strimlade basilikablad
2 msk hackad färs slätbladig persilja
1 tsk socker
Salt och peppar
2 lätt vispade ägg
55 g vitt skorpmjöl
1,6 kg inlagd gurka skalad, urkärnad och skivad
55 g smör samt extra att smörja med
55 g nyriven parmesan

1.Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs

på låg värme i 5 minuter, tills löken mjuknat. Rör ner passata, basilika,

persilja och socker och salta och peppra efter smak. Sjud i 10-15 minuter,

tills såsen tjocknat.

2. Häll under tiden de vispade äggen i en låg form och bred ut brödsmulorna

så att de täcks och skaka av allt överflöd.

3 smörj en stor, ungsäker form med smör. Smält smöret i en stor, tjockbottnad

stekpanna. Lägg i pumpaskivorna i omgångar och stek tills de är bruna runt om.

Lägg över skivorna till formen. Häll såsen över och strö på parmesanost.

4. Grädda i 180 grader varm ugn i 30 minuter, tills osten bubblar och är gyllene.

Servera omedelbart.

Pumpa är en populär grönsak i de italienska regionerna.

Publicerat 16/10/2024

Parmesanpumpa 6 portioner

2 msk virgine olivolja
1 finhackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
4 dl passerade tomater (passata)
10 färska strimlade basilikablad
2 msk hackad färs slätbladig persilja
1 tsk socker
Salt och peppar
2 lätt vispade ägg
55 g vitt skorpmjöl
1,6 kg inlagd gurka skalad, urkärnad och skivad
55 g smör samt extra att smörja med
55 g nyriven parmesan

1.Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs

på låg värme i 5 minuter, tills löken mjuknat. Rör ner passata, basilika,

persilja och socker och salta och peppra efter smak. Sjud i 10-15 minuter,

tills såsen tjocknat.

2. Häll under tiden de vispade äggen i en låg form och bred ut brödsmulorna

så att de täcks och skaka av allt överflöd.

3 smörj en stor, ungsäker form med smör. Smält smöret i en stor, tjockbottnad

stekpanna. Lägg i pumpaskivorna i omgångar och stek tills de är bruna runt om.

Lägg över skivorna till formen. Häll såsen över och strö på parmesanost.

4. Grädda i 180 grader varm ugn i 30 minuter, tills osten bubblar och är gyllene.

Servera omedelbart.

Pumpa är en populär grönsak i de italienska regionerna.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer