PIROGER.
Publicerat 14/08/2024
Ingredienser 16 st | |
Standard mjölk | 5 dl |
Jäst | 50 g |
Smör rumsvarmt | 50 g |
Strösocker | 1tsk |
Salt | 1 tsk |
Vetemjöl | Ca 12 dl |
Fyllning | |
Gul lök | 1 |
Vitlöksklyftor | 2 |
Smör | 1 msk |
Nötfärs | 500 g |
Lättcreme fraiche smak paprika & Chili | 2 dl |
Riven ost cheddar | 150 g |
Pensling | |
Ägg | 2 |
Sesamfrön | ½ dl |
Gör så här
Värm mjölk till 37°.
Smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt smör, socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Fyllning:
Skala och hacka lök och vitlök. Stek mjukt i smör. Tillsätt färsen och fräs tills den fått fin färg. Rör i crème fraiche och koka ihop ca 3 min .Låt svalna.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Dela degen i 16 bitar. Forma varje bit till en boll. Kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter.
Lägg lite färs och ost i mitten. Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop och nagga kanten med en gaffel.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 min.
Nagga kanten på pirogerna igen med gaffeln. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 17–20 min.
Klart!
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer