Plommonkaka med mandelmassa och citron.
Publicerat 06/09/2023
10 bitar
Ingredienser
– 225 g plommon | |
– 150 g rumsvarmt smör | |
– 150 g riven eller smulad mandelmassa | |
– 1 citron, rivet skal | |
– 2 ägg | |
– 2 dl strösocker | |
– 2 dl vetemjöl | |
– 1 tsk bakpulver | |
– mandelspån | |
Garnering | |
– florsocker |
Gör så här
1. | Sätt ugnen på 175°. |
2. | Skölj, dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt tillsammans med mandelmassan och rivet citronskal. |
3. | Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret pösigt. Rör i smörblandningen, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten. |
4. | Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam., med löstagbar kant. Strö på lite mandelspån. Lägg på plommonen med skal sidan uppåt. |
5. | Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Låt svalna och pudra ev över florsocker vid servering. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer