Punschrullens dag 7 mars 2024.
Publicerat 23/02/2024
Ugnstemp:250 grader, varmluft 200 grader.
3 ägg |
1½ dl socker |
2 dl vetemjöl |
2 tsk bakpulver |
2 msk punsch |
1½ msk mjölk |
Fyllning |
100 g smör eller margarin |
1½ dl florsocker |
1½ msk kakao |
1 tsk vaniljsocker |
1 äggula |
½ dl punsch |
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt punsch och mjölk.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort papperet som kakan gräddats på
Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör ner äggulan.
Smaksätt med punsch.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den. Låt punschrullen ligga kallt en stund innan
Den ska skäras.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer