Rabarberpaj med havregryn och kokosflingor.
Publicerat 26/05/2023
Ingredienser
- 700 gram rabarber
- 0,5 dl socker till rabarbern
- 125 gram smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl havregryn
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
- Smörj en pajform på ca 24 cm diameter med lite smör.
- Sprid ut rabarbern i botten på formen.
- Strö över 0,5 dl socker.
- Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokosflingor och havregryn.
- Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
- Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen eller tills den har fin färg.
- Ta ut och låt svalna något. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller valfritt tillbehör.
- Kan även serveras kall.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer