Nobisbröd.

Nobisbröd, Recept.

Brödet ska jäsa länge, Det är viktigt att fluffa till mjölet.

Till 2 bröd:

13 dl vetemjöl special (720 g).

2 dl grahamsmjöl (110 g).

6 dl ljummet vatten.

1 ½ salt.

Gör så här: 1. Lägg jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp..
2. Tillsätt grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Arbeta kraftigt med degen för hand eller med maskin tills den släpper bunkens kanter.
3. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen ca 6 timmar.
4. Ta upp degen på en mjölad bak bänk. Dela i 2 delar och kavla ut dem en i taget, till plattor, ca 25x50 cm. Rulla ihop dem från långsidan och lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Fäst ändarna till en krans.
5. jäs utan bakduk i ca 2 timmar i rumstemperatur, till nästan dubbel storlek.
6. Värm ugnen till 250 grader.
7. Skär några snitt med en vass kniv.
8. Brödet ska gräddas i den nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Pensla på med vatten och stäng värmen. Grädda i ytterliga 15 minuter. Vänd brödet och grädda igen i 15 minuter. Försök att vara snapp vid vändningen, så att ugnen behåller värmen.
9. Låt svalna på galler utan bakduk, så blir det en knaprig skorpa.
Vi ser fram emot er bild av Nobisbrödet.      -Tack på förhand ! Team BÄKO AB

Publicerat 30/08/2023

Nobisbröd, Recept.

Brödet ska jäsa länge, Det är viktigt att fluffa till mjölet.

Till 2 bröd:

13 dl vetemjöl special (720 g).

2 dl grahamsmjöl (110 g).

6 dl ljummet vatten.

1 ½ salt.

Gör så här: 1. Lägg jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp..
2. Tillsätt grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Arbeta kraftigt med degen för hand eller med maskin tills den släpper bunkens kanter.
3. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen ca 6 timmar.
4. Ta upp degen på en mjölad bak bänk. Dela i 2 delar och kavla ut dem en i taget, till plattor, ca 25×50 cm. Rulla ihop dem från långsidan och lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Fäst ändarna till en krans.
5. jäs utan bakduk i ca 2 timmar i rumstemperatur, till nästan dubbel storlek.
6. Värm ugnen till 250 grader.
7. Skär några snitt med en vass kniv.
8. Brödet ska gräddas i den nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Pensla på med vatten och stäng värmen. Grädda i ytterliga 15 minuter. Vänd brödet och grädda igen i 15 minuter. Försök att vara snapp vid vändningen, så att ugnen behåller värmen.
9. Låt svalna på galler utan bakduk, så blir det en knaprig skorpa.
Vi ser fram emot er bild av Nobisbrödet.      -Tack på förhand ! Team BÄKO AB

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer