Nobisbröd.
Publicerat 30/08/2023
Nobisbröd, Recept.
Brödet ska jäsa länge, Det är viktigt att fluffa till mjölet.
Till 2 bröd:
13 dl vetemjöl special (720 g).
2 dl grahamsmjöl (110 g).
6 dl ljummet vatten.
1 ½ salt.
Gör så här: 1. Lägg jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.. |
2. Tillsätt grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Arbeta kraftigt med degen för hand eller med maskin tills den släpper bunkens kanter. |
3. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen ca 6 timmar. |
4. Ta upp degen på en mjölad bak bänk. Dela i 2 delar och kavla ut dem en i taget, till plattor, ca 25×50 cm. Rulla ihop dem från långsidan och lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Fäst ändarna till en krans. |
5. jäs utan bakduk i ca 2 timmar i rumstemperatur, till nästan dubbel storlek. |
6. Värm ugnen till 250 grader. |
7. Skär några snitt med en vass kniv. |
8. Brödet ska gräddas i den nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Pensla på med vatten och stäng värmen. Grädda i ytterliga 15 minuter. Vänd brödet och grädda igen i 15 minuter. Försök att vara snapp vid vändningen, så att ugnen behåller värmen. |
9. Låt svalna på galler utan bakduk, så blir det en knaprig skorpa. |
Vi ser fram emot er bild av Nobisbrödet. -Tack på förhand ! Team BÄKO AB |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer