RECEPT
Publicerat 31/07/2024
Vattenmelon, melon mynta, feta & basilika.
2 portioner Tilllagningstid 15 minuter
1 skiva vattenmelon
1 liten nätmelon
1 ½ kruka basilika
½ kruka basilika
½ kruka mynta
150 g fetaost
1 näve rucola
2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja mald svartpeppar
Gör så här:
Skala och kärna ur vattenmelonen och skär i skivor eller tärningar. Dela nätmelonen mitt i itu, ta bort kärnorna i mitten och skär i tärningar eller omi kulor. Lägg alltsammans i en salladsskål.
Finhacka basilika och mynta och tillsätt i skålen. Tärna fetaosten. Skölj rucolan och låt rinna av.
Rör ihop vit balsamvinäger och olivolja. Peppra. Häll i skålen. Blanda. Fördela blandingen på två assietter. Tillsätt tärnad feta och ruccola. Servera genast.
TIPS.
Ersätt balsamvinäger med pressad citronsaft om frukten är mycket söt. Ersätt feta med chévre och tillsätt en liten gurka.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer