Recept Bröllopstårta
Publicerat 02/08/2023
Ingredienser (Vi har ny funktion för utskrift av recept nedan). |
8 – 10 portioner |
3 tårtbottnar (9 bottnar i olika storlekar för bröllopstårta) |
1burk(ar) lime curd |
Jordgubbsmousse |
300g frysta jordgubbar, tinade |
100g färskost |
90g florsocker (1½ dl) |
300g grädde (3 dl) |
4 gelatinblad |
Vitchokladmousse |
280g vit choklad |
3dl grädde |
Montering |
marängsmörkräm |
marsipan |
Så lagar du |
1. Baka tårtbottnar |
Jordgubbsmousse |
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. |
2. Mixa jordgubbar och florsocker till en puré. |
3. Tillsätt färskosten och mixa slätt. |
4. Krama ur gelatinbladen. |
5. Häll 1 dl av purén i en kastrull med gelatinet och värm tills det smälter. |
6. Blanda den varma purén med resten av jordgubbsmixen och rör om ordentligt. |
7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i jordgubbsmixen. |
Vitchokladmousse |
1. Smält chokladen försiktigt i grädden. Det får ej börja koka. |
2. När all choklad är smält så låter du blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten. |
3. Vispa sedan upp moussen till önskad konsistens. |
Montering
trevåningstårta.1. Bred ut ett lager limecurd på tårtbotten, sedan brer du på vitchokladmoussen.
2. Det andra lagret i tårtan är jordgubbsmousse.
3. Tårtan är spacklad med marängsmör kräm och täckt med marsipan.
4. Dekorera med färska blommor.
Tips
Välj själv hur hög du vill göra tårtan. Det går bra att göra en på tre tårtbottnar, men vill man bygga höjd, , får man använda 9 tårtbottnar, 3 i ”standardstorlek”, 3 något mindre och 3 à 15 cm i diameter.
Montera, spackla och lägg på marsipan på alla tre tårtor innan du sätter hop dem till en tårta.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer