Recept Bröllopstårta

  Ingredienser (Vi har ny funktion för utskrift av recept nedan).
8 - 10 portioner
3 tårtbottnar (9 bottnar i olika storlekar för bröllopstårta)
1burk(ar) lime curd
 
Jordgubbsmousse
300g  frysta jordgubbar, tinade
100g färskost
 
90g florsocker (1½ dl)
300g grädde (3 dl)
 
4 gelatinblad
 
Vitchokladmousse
280g vit choklad
 
3dl grädde
 
Montering
marängsmörkräm
marsipan
Så lagar du
1. Baka tårtbottnar
Jordgubbsmousse
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbar och florsocker till en puré.
3. Tillsätt färskosten och mixa slätt.
4. Krama ur gelatinbladen.
5. Häll 1 dl av purén i en kastrull med gelatinet och värm tills det smälter.
6. Blanda den varma purén med resten av jordgubbsmixen och rör om ordentligt.
7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i jordgubbsmixen.
Vitchokladmousse
1. Smält chokladen försiktigt i grädden. Det får ej börja koka.
2. När all choklad är smält så låter du blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.
3. Vispa sedan upp moussen till önskad konsistens.

Montering

trevåningstårta.1. Bred ut ett lager limecurd på tårtbotten, sedan brer du på vitchokladmoussen. 

2. Det andra lagret i tårtan är jordgubbsmousse.

3. Tårtan är spacklad med marängsmör kräm och täckt med marsipan.

4. Dekorera med färska blommor.

Tips

Välj själv hur hög du vill göra tårtan. Det går bra att göra en på tre tårtbottnar, men vill man bygga höjd, , får man använda 9 tårtbottnar, 3 i "standardstorlek", 3 något mindre och 3 à 15 cm i diameter.

Montera, spackla och lägg på marsipan på alla tre tårtor innan du sätter hop dem till en tårta.

Publicerat 02/08/2023

  Ingredienser (Vi har ny funktion för utskrift av recept nedan).
8 – 10 portioner
3 tårtbottnar (9 bottnar i olika storlekar för bröllopstårta)
1burk(ar) lime curd
 
Jordgubbsmousse
300g  frysta jordgubbar, tinade
100g färskost
 
90g florsocker (1½ dl)
300g grädde (3 dl)
 
4 gelatinblad
 
Vitchokladmousse
280g vit choklad
 
3dl grädde
 
Montering
marängsmörkräm
marsipan
Så lagar du
1. Baka tårtbottnar
Jordgubbsmousse
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbar och florsocker till en puré.
3. Tillsätt färskosten och mixa slätt.
4. Krama ur gelatinbladen.
5. Häll 1 dl av purén i en kastrull med gelatinet och värm tills det smälter.
6. Blanda den varma purén med resten av jordgubbsmixen och rör om ordentligt.
7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i jordgubbsmixen.
Vitchokladmousse
1. Smält chokladen försiktigt i grädden. Det får ej börja koka.
2. När all choklad är smält så låter du blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.
3. Vispa sedan upp moussen till önskad konsistens.

Montering

trevåningstårta.1. Bred ut ett lager limecurd på tårtbotten, sedan brer du på vitchokladmoussen. 

2. Det andra lagret i tårtan är jordgubbsmousse.

3. Tårtan är spacklad med marängsmör kräm och täckt med marsipan.

4. Dekorera med färska blommor.

Tips

Välj själv hur hög du vill göra tårtan. Det går bra att göra en på tre tårtbottnar, men vill man bygga höjd, , får man använda 9 tårtbottnar, 3 i ”standardstorlek”, 3 något mindre och 3 à 15 cm i diameter.

Montera, spackla och lägg på marsipan på alla tre tårtor innan du sätter hop dem till en tårta.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer