Röd vinbärspaj med marängtäcke

Pajdeg:
3 ½ dl mjöl
4 msk florsocker
150 g smör
1 stor ägggula
1 msk vatten
Fyllning:
Ca 1 liter röda vinbär
3-5 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Pajdeg:

Blanda mjöl och florsocker och finfördela  matfettet däri. Använd gärna matberedare.

Tillsätt ägggulan och vattnet och arbeta degen smidig.

Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter).

Fäst kanten med folie. Ställ formen kallt i cirka 30 minuter.

Förgrädda  pajskalet i 200 grader i 15-20 minuter.

Fyllning och maräng:

Rensa och repa vinbären. Blanda dem med socker och potatismjöl.

Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockert.

Bred vinbären i pajskalet och täck dem med marängen.

Grädda pajen i 200 grader i ca 15 minuter eller tills marängen har fått fin färg.

Publicerat 28/08/2024

Pajdeg:
3 ½ dl mjöl
4 msk florsocker
150 g smör
1 stor ägggula
1 msk vatten
Fyllning:
Ca 1 liter röda vinbär
3-5 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Pajdeg:

Blanda mjöl och florsocker och finfördela  matfettet däri. Använd gärna matberedare.

Tillsätt ägggulan och vattnet och arbeta degen smidig.

Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter).

Fäst kanten med folie. Ställ formen kallt i cirka 30 minuter.

Förgrädda  pajskalet i 200 grader i 15-20 minuter.

Fyllning och maräng:

Rensa och repa vinbären. Blanda dem med socker och potatismjöl.

Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockert.

Bred vinbären i pajskalet och täck dem med marängen.

Grädda pajen i 200 grader i ca 15 minuter eller tills marängen har fått fin färg.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer