Saftiga kikärtsfrallor
Publicerat 09/04/2025
24 st |
25 g jäst |
50 g smör |
5 dl mjölk |
1 förp kikärtor, ca 230 avrunna |
2 ts salt |
11,5 dl rågskikt, ca 650g |
Garnering Rågmjöl
Gör så här:
1.Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervar.
2.Häll lite av degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan.
3 skölj kikärtorna i ett durkslag. Mixa kikärtorna. Rör ner kikärtorna, salt och det mesta av rågsikten i bunken.
Arbeta ihop till en någerlunda kladdfri och smidig deg.
5.Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
6. Vänd upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela degen i 24 jämnstora bitar.
Forma bitarna till bullar.
7. Häll lite rågmjöl i en skål och doppa bullarna i mjölet.
8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter
9.Sätt ugnen på 250 grader.
10. Grädda bullarna mitt i gungen i ca 10-15 minuter till fin gyllenbrun färg. Låt bullarna kallna under
Bakduk å ett galler.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer