Sega Chokladmäränger
Publicerat 05/03/2025
Passar utmärkt till glass och andra desserter.
Ingredienser ca 30 st
125 g äggvita |
313 g strösocker |
100 g mörk choklad, Valrhona 56 % |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Värm äggvita och socker i vattenbad till 61 grader
- Vispa smeten till en fast maräng.
- Smält choklad och ringla på marängen.
- Skeda upp små berg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 14-20 minuter, beroende på storlek.
Viktigt att marängerna känns torra runt om och att de släpper från plåten.
- Förvara marängerna torrt.

Annat gott till utbudet hos er eller till att höja Mello stämningen hos er.
Efterrättssmoothie med Ingefära och päron.
Ingredienser
1 moget päron, skalat kärnfritt, skuret i bitar |
3 dl glass med ingefärssmak |
2 ingefärskes, krossade |
Gör så här
Lägg alla ingredienser utom kexen i mixern och kör i 1 minut. Häll upp i ett glas och toppa med de krossade kexen.
Servera genast.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer