Solrosfröbröd
Publicerat 21/08/2024
Solrosfröbröd
Ca 20 st
Ingredienser
7 dl vatten |
50 g jäst |
3 dl solrosfrökärnor |
6 dl havregryn |
2 tsk örtsalt |
1 ½ liter vetemjöl |
Till pensling |
1 ägg |
3 tsk örtsalt |
Ca 1 dl solrosfrökärnor |
Gör så här:
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
Tillsätt solrosfrön och havregryn. Rör om och låt stå i ca 5 minuter.
Blandai örtsalt och vetemjöl lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Arbeta degen igen och baka ut runda bullar som läggs på smord och lätt mjölad plåt.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer