TARTELETTER
Publicerat 19/06/2024
Med grön sparris & krispig spenatsallad.
2 portioner
Ingredienser
1 paj deg (mördeg). |
½ knippe grön sparris |
2 ägg |
1 ½ dl vispgrädde |
2 nävar babyspenat |
1 bit pecarino ost |
En skvätt olivolja |
1 nypa salt |
2 nypor mald svartpeppar |
Gör så här:
Tryck ut degen i små pajformar. Nogga botten
Värm ugnen i 180 grader. Förgrädda i 15 minuter.
Skala sparrisen. Skär bort den hårda delen och skär resten i bitar.
Ångkoka i 15 minuter. Knäck äggen i en salladskål, tillsätt grädden och vispa. Salta och peppra
Lägg sparrisbitar i botten av formarna, men spara knopparna. Tillsätt äggblandingen och grädda
i 15 minuter.
Ta ut tateletterna, garnera med babyspenat, sparrisknoppar och flagor av pecorino som du skär med
grönsaksskalare. Ringla över en skvätt olivolja och peppra. Servera genast.
Tips
Använd violett sparris. Tillsätt 1 msk riven pecorino i äggsmeten. Ersätt pecorino med parmesan.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer