Tebröd med keso
Publicerat 08/11/2024
50 g jäst |
1 dl ljummet vatten |
50 g smör |
4 dl lättmjölk |
2 tsk salt |
1 tsk socker |
800-900 g fint matbrödsmjöl av vete |
(13-15 dl). |
200 g keso |
Pensling:Uppvispat ägg
Granering: Sesamfrö eller vallmo
Smält smöret, blanda med mjölken och värm upp till 35 grader.
Häll blandningen över den smulade jästen. Tillsätt salt, socker och lite av mjölet
Blanda sedan keso och mjöl växelvis i degen tills den kan arbetas ut i bakbordet.
Knåda den blank och smidig. Tillsätt så mycket mjöl så den är lättältad. Jäs degen
30 minuter i bunke täckt med fuktig bakduk.
Slå ut degen på bakbordet och arbeta igenom den väl innan den formas till ett bröd
som lägges på en plåt klädd med bakpapper.
Ställ brödet att efterjäsa ca 20 minuter.
Klipp eller skåra brödet, pensla med ägg och strö över med sesam eller vallmofrö.
Grädda brödet i 200 grader ugn (längst ner) 35-45 minuter.
Låt svalna på bakgaller.
Tips serveras till te eller kaffe gärna nybakade eller lätt värmda.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer