Tiramisu med ägglikör till Tårtdisken
Publicerat 06/03/2023
Tiramisu till Tårtdisken med ägglikör.
Bakad mördegsbotten 2 st
60×20 cm
Drycker
Vatten 400 g
Socker 200 g
Kokt kaffe 20 g
Rom/brandy 150 g
Bittermandel arom
(eller lite Amaretto) 2 droppar.
Summa 770 g
Fond ägg-likör 200 g
Socker 200 g
Mascarpone 500 g
Gelatin (ca 12 g) 6 blad gelatin vägda och upplösta ca 40 grader Celsius.
Summa 912 g
Grädde 1.000 g
Vispad grädde 1.000 g
Summa 1.000 g
Bearbeta : Bred myntsylt på smördegskivan och lägg biscuit på den.
Rör om buljongen tills den är slät och rör snabbt i det upplösta gelatinet. Blanda omedelbart i den vispade grädden. Fördela hälften av grädden på den blötlagda kakan och jämna ut den. Placera den andra basen ovanpå och blötlägg den. Spritsa resten av grädden på toppen med ett 8-håls bakelsepåse. När den är kall, dela upp, skär ut och strö över med kakao.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer